e-u

Γυμνάσιο

Στόχοι

gimn1«Κάθε παιδί είναι μοναδικό», τόνισε ήδη από τον 15ο αιώνα η αγία Άγγελα, η ιδρύτρια του τάγματος των Ουρσουλινών. Θεωρώντας ότι η αρχή αυτή είναι θεμελιώδης κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, σεβόμαστε τη μοναδικότητα κάθε παιδιού και, σε συνεργασία με άλλα υπεύθυνα για τη διαπαιδαγώγησή του άτομα, μεριμνούμε για την ομαλή ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον και την ευχάριστη παραμονή του σε αυτό. Έπειτα, ιδιαίτερα μεριμνούμε για τη διαμόρφωση προσωπικοτήτων με σωστή κοινωνική συμπεριφορά και υψηλό ήθος. Οι νουθεσίες, η επιβράβευση και η επίπληξη και –πάνω απ’ όλα- το παράδειγμα των παιδαγωγών μας είναι τα μέσα που –κυρίως- επιστρατεύονται γι’ αυτό το σκοπό.


Βέβαια, ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και παρέχουμε στους μαθητές μας τις γνώσεις που θεωρούνται απαραίτητες για την ομαλή μετάβασή τους στο Λύκειο, φροντίζοντας παράλληλα να οξύνουμε την κρίση και να καλλιεργήσουμε την αυτενέργειά τους. Πολύτιμη βοήθεια αντλούμε από τα επιτεύγματα της νέας τεχνολογίας. Κατασκευές και πειράματα, χρήση του Διαδικτύου με σκοπό τη διεκπεραίωση διαθεματικών και άλλων εργασιών, εξοικείωση με το “διαδραστικό πίνακα” συμπληρώνουν και προάγουν το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών μας.


Κυρίαρχο μέλημά μας είναι η διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, έτοιμων να απαντήσουν θετικά στις προκλήσεις της και να αντισταθούν στους ποικίλους πειρασμούς της.

 

Διδακτικό έργο – διδακτικές αίθουσες

gymn2Η παράδοση των μαθημάτων υποστηρίζεται συστηματικά από πρόσθετο φωτοτυπημένο υλικό για την καλύτερη εμπέδωση και αφομοίωση της ύλης. Στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών παρέχεται στα παιδιά ένα έντυπο (βιβλίο μαθητή, όπως ονομάζεται), επιμελημένο από τους φιλολόγους και τους μαθηματικούς του σχολείου μας. Στόχος δεν είναι, βέβαια, να υποκαταστήσουμε τα επίσημα σχολικά εγχειρίδια, αλλά να βοηθήσουμε τα παιδιά στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τις νέες γνώσεις.


Το μάθημα των Μαθηματικών διεξάγεται -ως επί το πλείστον- στο μαθηματικό σπουδαστήριο, όπου τα παιδιά δουλεύουν, κυρίως, στο διαδραστικό πίνακα. Τα εργαστήρια Φυσικής-Χημείας-Βιολογίας εξοπλίζονται συστηματικά, ώστε να βοηθούν τους μαθητές κατά τη διδασκαλία των αντίστοιχων μαθημάτων. Κύρια μέριμνά μας είναι να μπορούν οι ίδιοι οι μαθητές να συμμετέχουν σε πειράματα, ώστε να καλλιεργείται η σκέψη, η παρατηρητικότητά τους και να αξιοποιούνται οι δημιουργικές δυνατότητές τους. Η πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα της Πληροφορικής είναι πάντα στη διάθεση των μαθητών, ώστε να αξιοποιούν και το Διαδίκτυο, κατά την εκπόνηση των εργασιών που αναλαμβάνουν. Στο εργαστήριο της Τεχνολογίας οι μαθητές μελετούν ένα τεχνολογικό θέμα που επιλέγουν· συλλέγουν πληροφορίες, πραγματοποιούν μια κατασκευή και παρουσιάζουν γραπτή εργασία στους συμμαθητές τους. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς εκτίθενται όλες οι εργασίες των παιδιών και βραβεύονται οι καλύτερες.


Ακολουθώντας τα αιτήματα της εποχής μας αλλά και τις βασικές αρχές των νέων σχολικών εγχειριδίων, αναθέτουμε στα παιδιά διαθεματικές εργασίες, φροντίζοντας –βέβαια- να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας τον καθημερινό φόρτο εργασίας. Την προηγούμενη σχολική χρονιά τα παιδιά κλήθηκαν να επεξεργαστούν σε ομάδες το ερώτημα: «Μαθηματικά – Νέα Ελληνική Γλώσσα: μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία;»

 

Αθλητικές Δραστηριότητες

gymn3Οι μαθητές, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις επιδόσεις τους, εντάσσονται σε ομάδες πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ποδοσφαίρου και συμμετέχουν σε διασχολικούς και ενδοσχολικούς αγώνες.

 

Συμμετοχή σε προγράμματα - διαγωνισμούς

Συστηματικά προτρέπουμε τους μαθητές μας να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και διαγωνισμούς (Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, Άνοιξη της Ευρώπης, Futur Energia, Φύση χωρίς σκουπίδια, Οικολογική Μετακίνηση, “Xαμόγελο στο περιβάλλον”-ενεργή συμμετοχή στην ανακύκλωση).

 

Όμιλοι

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να νιώθουν τα παιδιά μας ευτυχισμένα και δημιουργικά στο σχολικό περιβάλλον, συγκροτήσαμε ομίλους ενδιαφερόντων, στελεχωμένους με καθηγητές του σχολείου μας αλλά και με εξωτερικούς συνεργάτες. Σ’ αυτούς τα παιδιά συμμετέχουν με βάση τα ενδιαφέροντά τους και τις ιδιαίτερες κλίσεις τους.

 

gymn4

Γραφείο Συμβουλευτικής

H Σχολή μας, αρωγός σε κάθε προσπάθεια για θεμελίωση ολοκληρωμένων και υγιών προσωπικοτήτων, έθεσε σε λειτουργία το Γραφείο Συμβουλευτικής. Στόχος του είναι η ανάπτυξη δράσεων στο σχολικό περιβάλλον, ώστε να ενισχύσει την ψυχική υγεία των μαθητών, να υποβοηθήσει το έργο των εκπαιδευτικών και να παράσχει την κατάλληλη στήριξη στους γονείς. Το Γραφείο στελεχώνεται από ειδικευμένη σχολική ψυχολόγο και καθηγητές της Σχολής μας, εξειδικευμένους στο Σ.Ε.Π.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΑΘΗΤΕΣ

 • Διαγνωστικές συνεδρίες με μαθητές όλων των βαθμίδων κατόπιν αιτήσεως των γονέων τους και χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων κατά περίπτωση
 • Συμβουλευτικές συνεδρίες με εφήβους για τη βελτίωση των διαπροσωπικών τους σχέσεων
 • Ατομικές συνεντεύξεις από μαθητές στο πλαίσιο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 • Συμβουλευτική διαδικασία συμπλήρωσης μηχανογραφικού δελτίου για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου
 • Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για την αγορά εργασίας

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

 • Ατομικές συνεργασίες και υποστηρικτικές ομάδες με το διδακτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων (εκπόνηση σχεδίου δράσεως για τους μαθητές με δυσκολίες)
 • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για καινοτόμα προγράμματα δράσεων στη σχολική τάξη

 

ΓΟΝΕΙΣ

 • Συμβουλευτική γονέων (ορισμός προβλήματος, ιστορικό και συμβουλευτική διαδικασία)
 • Οργάνωση επιστημονικών ημερίδων με θεματολογία που αφορά το παιδί και την οικογένεια
 • Ενημέρωση των γονέων στο πλαίσιο της Ημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού από εξειδικευμένους ομιλητές
 • Οργάνωση Ομάδας Συμβουλευτικής Γονέων (14 συναντήσεις)

sep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016-2017

panelladikes


Θερμά συγχαρητήρια στους αποφοίτους του
σχολικού έτους 2016-2017 για την επίδοσή τους
στις πανελλαδικές εξετάσεις!
Τα αποτελέσματα φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

     

Eλληνογαλλική Σχολή
Ουρσουλινών


Νηπιαγωγείο
Τ: 210 6120982
e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημοτικό Σχολείο
Τ: 210 8020285
e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο
Τ: 210 6712228
e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

     

ursulines


Κάθε στιγμή, παντού

Πρόσβαση στα αρχεία σας από οπουδήποτε
και κοινή χρήση με οποιονδήποτε.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ EMAIL