e-u

Λύκειο

lykeio5Ο 21ος αιώνας απαιτεί εκπαίδευση σύγχρονη, η οποία θα αξιοποιεί τις νέες μεθόδους διδασκαλίας και τις νέες τεχνολογίες, θα εμπνέει το σεβασμό για τις ανθρωπιστικές αξίες και θα προσβλέπει σε ανθρώπους με οράματα και ιδανικά. Την παιδεία αυτή εξυπηρετεί το σχολείο μας με την οργάνωση, τη μεθοδικότητα και την ποιοτική διδασκαλία από τους άριστα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς μας.


Το Λύκειο, ολοκληρώνοντας την προσπάθεια που ξεκινά με επιτυχία το Νηπιαγωγείο της Σχολής και συνεχίζεται στο Δημοτικό και Γυμνάσιο, έχει το βάρος της ουσιαστικής προετοιμασίας των μαθητών για τις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές.


Η διδασκαλία, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και τις αρχές της παιδαγωγικής των Ουρσουλινών, στοχεύει στην αξιοποίηση της κριτικής ικανότητας των μαθητών, στη μετάδοση και εμπέδωση γνώσεων, με σεβασμό πάντα στις αρχές του διαλόγου και στην προσωπικότητα και ατομικότητα του κάθε μαθητή, καθώς και στην καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ όλων των φορέων της κοινότητας.


Κατά τη διδασκαλία αξιοποιούνται όλα τα εποπτικά και σύγχρονα μέσα τεχνολογίας και ανατίθενται εργασίες στους μαθητές.lykeio1 Τα εργαστήρια Πληροφορικής, Τεχνολογίας, Φυσικής-Χημείας είναι πλήρως εξοπλισμένα. Στο πρωινό πρόγραμμα πρώτη ξένη γλώσσα είναι η Γαλλική, ενώ η Αγγλική διδάσκεται ως μάθημα επιλογής. Για τη διδασκαλία των δύο γλωσσών λειτουργούν απογευματινά τμήματα στο εσωτερικό φροντιστήριο της Σχολής.


Στις Β’ και Γ’ τάξεις του νέου Λυκείου λειτουργούν αντίστοιχα 2 και 3 ομάδες σπουδών προσανατολισμού:  Ανθρωπιστικών και Θετικών στη Β',Ανθρωπιστικών, Θετικών, Οικονομίας και Πληροφορικής στη Γ'. Στους μαθητές αυτών των τάξεων προσφέρονται πρόσθετες ώρες διδασκαλίας, για καλύτερη εμπέδωση της ύλης των βασικών μαθημάτων. Τα μαθήματα επιλογής, που -σύμφωνα με το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.- παρακολουθούν οι μαθητές στην Α' και στη Γ' τάξη, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, προσφέρουν εύρος επιλογών, προκειμένου να καλύψουν τα ενδιαφέροντά τους. 

 

lykeio2Αθλητικές Δραστηριότητες

Οι μαθητές, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις επιδόσεις τους, εντάσσονται σε ομάδες πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ποδοσφαίρου και συμμετέχουν σε διασχολικούς και ενδοσχολικούς αγώνες.

 

Συμμετοχή σε προγράμματα - διαγωνισμούς

Συστηματικά οι μαθητές μας συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα (Άνοιξη της Ευρώπης, Βουλή των Εφήβων, Μαθητικό Συμπόσιο UNESCO, Διεθνείς ημερίδες Master Classes στα στοιχειώδη σωμάτια, Φύση χωρίς σκουπίδια, Δικαιώματα του ανθρώπου, Με-νου κατ’ οίκον) και διαγωνισμούς (Πλανήτης Γη, η Ιθαγένεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση EUSO για συμμετοχή στην Ευρωπαική Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών, Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας).

Όμιλοι

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να νιώθουν τα παιδιά μας ευτυχισμένα και δημιουργικά στο σχολικό περιβάλλον, συγκροτήσαμε για το Γυμνάσιο και την Α’ Λυκείου ομίλους ενδιαφερόντων, στελεχωμένους με καθηγητές του σχολείου μας αλλά και με εξωτερικούς συνεργάτες. Σ’ αυτούς τα παιδιά συμμετέχουν με βάση τα ενδιαφέροντά τους και τις ιδιαίτερες κλίσεις τους.

lykeio4

 

Γραφείο Συμβουλευτικής

H Σχολή μας, αρωγός σε κάθε προσπάθεια για θεμελίωση ολοκληρωμένων και υγιών προσωπικοτήτων, έθεσε σε λειτουργία το Γραφείο Συμβουλευτικής. Στόχος του είναι η ανάπτυξη δράσεων στο σχολικό περιβάλλον, ώστε να ενισχύσει την ψυχική υγεία των μαθητών, να υποβοηθήσει το έργο των εκπαιδευτικών και να παράσχει την κατάλληλη στήριξη στους γονείς. Το Γραφείο στελεχώνεται από ειδικευμένη σχολική ψυχολόγο και καθηγητές της Σχολής μας, εξειδικευμένους στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

ΜΑΘΗΤΕΣ

 • Διαγνωστικές συνεδρίες με μαθητές όλων των βαθμίδων κατόπιν αιτήσεως των γονέων τους και χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων κατά περίπτωση
 • Συμβουλευτικές συνεδρίες με εφήβους για τη βελτίωση των διαπροσωπικών τους σχέσεων
 • Ατομικές συνεντεύξεις από μαθητές στο πλαίσιο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 • Συμβουλευτική διαδικασία συμπλήρωσης μηχανογραφικού δελτίου για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου
 • Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για την αγορά εργασίας

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

 • Ατομικές συνεργασίες και υποστηρικτικές ομάδες με το διδακτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων (εκπόνηση σχεδίου δράσεως για τους μαθητές με δυσκολίες)
 • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για καινοτόμα προγράμματα δράσεων στη σχολική τάξη

 

ΓΟΝΕΙΣ

 • Συμβουλευτική γονέων (ορισμός προβλήματος, ιστορικό και συμβουλευτική διαδικασία)
 • Οργάνωση επιστημονικών ημερίδων με θεματολογία που αφορά το παιδί και την οικογένεια
 • Ενημέρωση των γονέων στο πλαίσιο της Ημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού από εξειδικευμένους ομιλητές
 • Οργάνωση Ομάδας Συμβουλευτικής Γονέων (14 συναντήσεις)

sep

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016-2017

panelladikes


Θερμά συγχαρητήρια στους αποφοίτους του
σχολικού έτους 2016-2017 για την επίδοσή τους
στις πανελλαδικές εξετάσεις!
Τα αποτελέσματα φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

     

Eλληνογαλλική Σχολή
Ουρσουλινών


Νηπιαγωγείο
Τ: 210 6120982
e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημοτικό Σχολείο
Τ: 210 8020285
e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο
Τ: 210 6712228
e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

     

ursulines


Κάθε στιγμή, παντού

Πρόσβαση στα αρχεία σας από οπουδήποτε
και κοινή χρήση με οποιονδήποτε.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ EMAIL